Експерти от НКЖИ изнесоха урок по безопасност за деца от Горна Оряховица

Експерти от НКЖИ изнесоха урок по безопасност пред ученици от първи до четвърти клас на СОУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица.

Малчуганите научиха как трябва да се движат по пероните на жп гарите, какво представляват гаровите съоръжения и какви опасности крият те. Чрез интересна презентация на учениците бе обърнато специално внимание на случаи, в които деца играят, снимат се, разхождат се в близост до жп съоръжения и жп прелези. Беше обърнато специално внимание на опасната за живота „селфи мода“ в района на гари и междугария.

Целта на срещата, водена от инж. Николай Спасов, главен експерт „Здраве и безопасност при работа“ – регион Горна Оряховица, бе да привлече вниманието на учениците, да бъдат внимателни и отговорни по време на своите игри и забавления през предстоящите ваканционни дни.

Инициативата се проведе като част от кампанията „ЖП релсите не са място за игра и снимки”. На учениците бяха раздадени информационни брошури, изработени с цел повишаване на безопасността на децата в райони на жп инфраструктурата, както и превенция на превърналото се в мода сред тийнейджърите явление „селфи на опасни места“.

И тази година на 01 юни - Деня на детето, Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще разпространи 3000 информационни брошури по гарите в страната като част от  кампанията.