Вход

Регистрация

Завърна се екипът на НКЖИ и тежката техника изпратени в Сърбия за подпомагане на дейностите по вдигане на дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот

16.01.2023

След 21 денонощия приключи обезвреждането и отстраняването на дерайлиралите цистерни с амоняк от жп катастрофата на 6 км от Пирот.

През нощта в България се завърна техниката и екипът от 15 служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, които бяха командировани на мястото на инцидента . Българският екип  успешно се справи със ситуацията, като оказа необходимата и навременна помощ при вдигането на дерайлиралите цистерни при особено тежки теренни, метеорологични и опасни условия, свързани с превозвания товар. Ръководството на НКЖИ изказва своите благодарности за усилията, професионализма и смелостта на всички участници в ремонтно-възстановителните дейности.

Припомняме, че в нощта на 25-ти срещу 26-ти декември 2022 г. товарен влак с 20 вагона-цистерни с амоняк дерайлира на железопътната линия от Пирот до село Станичен.  По молба на транспортното министерство на Сърбия на 6 януари 2023 г.  НКЖИ изпрати влак със специализирана техника, два 50-тонни крана и екип от първоначално 11, а после още 4-ма  висококвалифицирани свои служители, които да помогнат на сръбските си колеги за вдигането на четири от цистерните.

partners.title

contacts.title

Форма за обратна връзка

Изпрати запитване

Адрес

Централно управление, България

София 1233, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 110,

E-mail: office@rail-infra.bg